Automatisk palletering af stål profiler

Egatec har leveret en portalrobot til stålvirksomheden Ib Andresen Industri, der skal palletere teleskopprofiler ned i pallerammer.

Udfordringen

Manuel håndtering af profiler er en fysisk krævende og tung opgave, præget af ensidet gentaget arbejde. Ib Andresen Industri havde et ønske om en mere automatiseret proces, et bedre arbejdsmiljø for sine ansatte og forøget kapacitet.

For mere information

(+45) 63 15 20 60

Løsningen

Derfor har Egatec udviklet en modulopbygget palleteringsrobot EGApicker, der kan klare alt det hårde arbejde og uhensigtsmæssige løft. Dette resulterer i et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø. Men investeringen reducerer også produktionsomkostninger (lønomkostninger) og øger dermed konkurrenceevnen.

EGApicker er bygget efter en portal robot, der er yderst anvendelig for palletering i kasser. Dens naturlige vertikale z-akse, har let ved at komme ned i bunden og placere profilerne korrekt. For at undgå mærker på profilerne, løftes de med vakuumplade. Vakuumpladen fungerer således, at kun hvor der er kontakt, bruges der vakuum (luft). Øvrige områder på pladen lukkes automatisk.

EGApicker modtager stålprofilerne via et transportbånd direkte fra afkorterenheden, hvor de bliver skåret. Herefter dannes et lag af profiler, som løftes med en griber med vakuumplade og ned i pallerammer.

Efter et lag er dannet, bliver der lagt et afstandsstykke og mellemlægspap fra de integrerede magasiner i cellen.

Afstandsstykket tages med griberfunktion, mens mellemlæget håndteres med vakuumpladen. Imens formes det nye lag, så det er klart til palletering.

Transportbanen, hvor pallerammer befinder sig på, er forsynet med en palleopretter, der sørger for at rammerne er justeret ens. Efterfølgende er der bufferbane for fyldte paller. Pallerne mütes ind og ud af den indhegnede celle.

EGApicker er designet, så kunden selv kan programmere pakkemønstre og profiltyper efter ønske.

“Håndteringsløsningen fra Egatec har resulteret i generel forbedring af arbejdsmiljøet på produktionslinjen. Paller og profiler håndteres nu ikke længere af operatøren. Dette betyder samtidigt, at tiden kan bruges på overvågning og løbende procesoptimering på produktionslinjen. Det er her efterfølgende lykkedes for medarbejderne i produktionen, både at hæve linje-output, og reducere operatørressourcerne ved maskinen. Alt-i-alt en succes.

Via en kreativ tilgang til opgaven, er det lykkes Egatec at ”modificere” en af deres standardprodukter til at løse en specialopgave. Det er ingen hemmelighed, at vi tidligt i forløbet også havde en konventionel robot-celle i tankerne (indeholdende en egentlig industrirobot). Vi blev dog overbevist om, at en modificeret ”EGApicker” ville være den rigtige løsning til opgaven. En beslutning, som senere har vist sig at være den rigtige.”

Lars Hoffmann Pedersen, Projektchef – Ib Andresen Industri A/S

Om Ib Andresen Industri A/S

Ib Andresen Industri leverer intelligente stålløsninger til vind-, solar-, transport- og byggeribranchen samt industrien.

Palleteringsløsninger

EGApicker

Mere om EGApickerEGApicker palleteringsrobot

Pallemagasin

Om pallemagasinPallemagasin

Pallevender

Læs om PallevenderPallevender

Står du med en produktionsudfordring?

Så lad os tage en snak! Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en løsning, der kan automatisere og effektivisere din produktion.

 (+45) 63 15 20 60

Måske disse cases også kunne have din interesse?


Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk