Komplet palleteringsløsning

Nyt fuld automatisk palleteringsanlæg til honningproducenten Jakobsens A/S med 3 palleteringsceller, transfervogn og folievikling.

Udfordringen

Pakke- og palleteringsprocessen af den færdige honning har normalt bestået af en enkelt palleteringsrobot, der skulle håndtere 3 pakkelinjer. Dette har af og til skabt flaskehalse i produktionen.

Selve tapningen af honningen, såvel som pakningen og palleteringen er foregået i samme rum, hvilket har medført et højt støjniveau. Derudover er en del af processen foregået manuelt og man har ønsket at skåne medarbejderne for belastende og monotone opgaver.

For at håndtere denne proces mere effektivt, ønskede Jakobsens en fuld automatiseret løsning – fra pakning til folievikling, der nemt kunne udvides efter behov.

Vil du vide mere?

Kontakt vores salgsteam

Løsningen

Med en ny palleteringsløsning integreret med den eksisterende pakkelinje kunne Jakobsens optimere deres interne logistikproces og opnå større kapacitet. For at dette var muligt, er palleteringsdelen flyttet i et rum ved siden af, bestående af 3 palleteringslinjer som er forbundet med pakkeanlæggene via conveyors, der befinder sig 5,5 meter over gulvet. Hermed kunne støjen også markant reduceres.

De 3 eksisterende pakkelinjer sender den færdigpakkede honning til 3 vareelevatorer som løfter kasserne op på conveyors og transporterer dem videre til hver sin palleteringsstation. Derfra bliver de løftet efter ønsket mønster, som veksler mellem 1 til 6 kasser per pick, over på en palle. Palleteringsrobotten EGApicker har en kapacitet på 4 sek. pr cyklus.

De fyldte paller bliver dernæst hentet af palletransportøren, som kører trådløst på skinner mellem palleteringsstationerne. Et robson-drev muliggør aflevering og afhentning af paller til de tilstødende rullebaner. Palletransportøren henter tomme paller fra et pallemagasin og afleverer på en palleplads. Herved spares enhver form for manuel arbejde. Endeligt transporteres pallen videre til en folievikler og herefter til de udadgående rullebaner.

Med denne løsning har Jakobsens opnået øget automatisering i hele pakke- og palleteringsprocessen og dermed større kapacitet og produktivitet.

Palleteringsløsningen er installeret således, at der er blevet klargjort plads til en 4 linje. Løsningen forventes tjent hjem i løbet af 3-4 år.

“Der er flere veje til Rom – Vi valgte Egatec som leverandør fordi vi havde en god fornemmelse for en konstruktiv og løsningsorienteret samarbejdspartner til et projekt i den størrelsesorden.

Vi mener vi i har fået de løsninger vi søgte og det implementerede anlæg drifter tilfredsstillende. Der har selvfølgelig været, og er fortsat, nogle ’bump’ på vejen, men de er alle blevet løst fornuftigt og i acceptabel reaktionstid.

Jakobsens a/s har valgt Egatec som partner i endnu et projekt.”

René Cederkrantz, fabrikschef – Jakobsens A/S

Om Jakobsens A/S

Jakobsens A/S er en af Skandinaviens største honningproducenter. Virksomhedens produktion bygger på traditioner helt tilbage fra 1921. De tilbyder et stort sortiment af konventionelle, økologiske og fair trade honninger samt agave sirup.

Størstedelen af dansk detailhandel får I dag leveret honning fra Jakobsens. Desuden eksporterer de til en lang række store detailkæder og cateringvirksomheder i Europa.

Palleteringsløsninger

EGApicker

Mere om EGApickerPalleteringsanlæg

Swing Palletizer

Om pallemagasinPalleteringsanlæg

Mønstre generator

Om pallevenderPallemønster generator software

Står du med en produktionsudfordring?

Så lad os tage en snak! Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en løsning, der kan automatisere og effektivisere din produktion.

 (+45) 63 15 20 60

EGATEC A/S

Hvidkærvej 3, 5250 Odense SV
(+45) 63 15 20 60
kontakt@egatec.dk
CVR: DK27348440

Membership

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Egatec’s populære nyhedsbrev om automations- og robotteknologi.