Rosborg Pakning og palletering af krydderurter

En semi-automatisk løsning til gartneriet Rosborg i Bellinge med 2 linjer, hvor hver linje består af en pakkestation for manuel håndtering af krydderurter i kasser og efterfølgende transporteres til EGApicker for palletering på paller.

Udfordringen

Nedpakningen af krydderurter foregår i dag manuelt. Ved hjælp af automation ønsker gartneriet at opnå bedre arbejdsmiljø og højere produktivitet.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig Egatec’s populære nyhedsbrev om automations- og robotteknologi.

Vil du vide mere?

Kontakt Jakob Lyskjær

T: +45 20 18 41 92  M: jal@egatec.dk

Løsningen

Den nye løsning består af 2 linjer, som hver er forsynet med en kasserejser – EGAcase erector, der rejser kasserne i forskellige størrelser og lukker bunden med lim. Inden de når pakkeområdet, bliver en label påsat kassen.

Krydderurterne kommer ind fra vækstområdet på et transportbånd som ligger parallelt med de rejste kasser. Herfra fylder operatøren kasserne med krydderurter, som sendes videre til lukning.

De to pakkelinjer er forsynet med en toplukker – EGAsealer, hvor de fyldte kasser lukkes med lim inden de transporteres videre til palleteringsrobotten EGApicker.

Palleteringen foretages fuld automatisk idet robotten selv henter paller fra pallestak og placerer på palleteringspositioner samt lægger mellemlæg på, hvis valgt af operatøren.

EGApicker’en er påmonteret en sugeplade, som kan håndtere flere kasser ad gangen. Eksemplevis tager den 8 kasser ad gangen fra den ene linje og 4 kasser fra den anden. De færdige paller køres ud af cellen på kædebaner.

“Rosborg Krydderurter A/S havde længe været på udkig efter en pakke- og emballeringsløsning, som dels var rationel og fleksibel, men også effektiv. Vi ville forenkle vores arbejdsprocesser og reducere vores ekspeditionstid i pakkehallen, så vi kunne centralisere vores pakke- og emballeringsfunktioner.

Egatec’s evne til at integrere vores behov i deres automatik og tilpasse løsningen til opfyldelse af dette, var for os den helt rigtige tilgang til projektet.

Vi er tilfreds med den løsning vi har fået, og anlægget producerer det output som modsvarer vores forventninger.”

Carsten Gregersen, salgsdirektør – Rosborg Krydderurter A/S

Om Rosborg Krydderurter A/S

Rosborg Krydderurter A/S er en af Danmarks største producenter af krydderurter. Gartneriet, som er beliggende i Bellinge producerer, sælger, pakker og administrerer ca. 22 mio. krydderurter om året.

Automatiserede pakkeløsninger

EGApacker Pakkemaskine

Mere om EGApackerEGApacker pakkemaskine

Toplukker

Læs om EGAsealerEGAsealer

Står du med en produktionsudfordring?

Så lad os tage en snak! Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en løsning, der kan automatisere og effektivisere din produktion.

 (+45) 63 15 20 60


Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk