Pakke og palletering af frugt og grønt i små serier

System Frugt A/S automatiserer pakkeriet af frugt og grønt til landets dagligvarebutikker.

Udfordringen

Hos pakkeriet i System Frugt i Tilst ved Århus har manuel arbejde været en stor del af hverdagen. Arbejdsdagen var præget af arbejdsprocesser med meget ensidigt, gentaget arbejde. Samtidigt var udfordringen at de har op imod 60 forskellige frugt og grøntsager i næsten lige så mange forskellige indpakninger – mange i små serier.

Kravet var derfor en automatisk pakke- og palleteringslinje som kunne håndtere de mange forskellige produkter og indpakninger. Samtidigt var der ønske om hurtig omstilling på grund af de små serier.

For mere information

(+45) 63 15 20 60

Løsningen

Løsningen bestod af en automatisk bakkerejser (3 størrelser), en case packer og en EGApicker palleteringscelle samt intern transport imellem cellerne.

Poser, bakker, net mv. bliver transporteret direkte til en modificeret case packer A-one PC121. Mønsteret (mange forskellige) dannes inde i pakkemaskinen og nedsænkes i åbne kasser, som fødes automatisk i EGAtray erector (bakkerejseren). Bakkerejseren rejser 3 forskellige kassestørrelser med hver sin magasin med en kapacitet på 15 kasser/min. Afhængigt af produkt og kasse, pakker A-one PC121 ca. 70 bakker pr. minut.

A-one maskinen pakker 2 kasser samtidigt, som transporteres videre til en overskubber, der skubber en kasse ad gangen videre til palleteringsrobotten EGApicker.

Palleteringscellen (EGApicker) er baseret på en portalrobot med X,Y, Z-akse. Gribbeværktøjet er et klemmeværktøj, designet til at kunne løfte op til 4 kasser ad gangen. Den har 2 pallemagasiner og 3 bufferpladser til færdigpalleterede paller. Når pallen er fyldt, køres den igennem en opretter, der retter kasserne inden automatisk udrulning på kædebaner.

Generelt er hele linjen pladsbesparende og kompakt. EGApicker er udviklet som en ”lowrider version” idet max. lofthøjden var 3 m. Der er integreret linjenødstop, så hele linjen kan stoppes incl. flowpacker.

“Vi er fuld tilfredse med hele forløbet.”

Kirsten Christiansen, Afdelingsleder – System Frugt

Om System Frugt A/S

System Frugt, beliggende i Tilst ved Århus, tilbyder et bredt produktudvalg inden for frisk frugt og grønt, nødder og tørrede specialiteter samt snack.

Automatiserede pakkeløsninger

EGApacker Pakkemaskine

Mere om EGApackerPakkemaskine/Packaging machine EGApacker

Toplukker

Læs om EGAsealerKasselukker

Står du med en produktionsudfordring?

Så lad os tage en snak! Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en løsning, der kan automatisere og effektivisere din produktion.

 (+45) 63 15 20 60

EGATEC A/S

Hvidkærvej 3, 5250 Odense SV
(+45) 63 15 20 60
kontakt@egatec.dk
CVR: DK27348440

Membership

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Egatec’s populære nyhedsbrev om automations- og robotteknologi.