Se video med renrumsrobotten
Se produktbilleder

Håndteringsrobot til renrum

Til Promens Packaging

Promens Medical Packaging fik konstrueret et anlæg med en renrumsrobot, som griber IV-beholdere i en luftsluse og kører produkterne til videre behandling eller buffer. Robotten er udført og valideret til at overholde de strenge krav til medicinalindustrien.


»Robotten fra Egatec har været en god investering«

Robotten til vores renrum fra Egatec har været en god investering. Vi har med buffersystemet nu mulighed for at udføre små tekniske indgreb på efterbehandlingsudstyret i renrummet samtidig med, at produktionen kører. Vi skåner medarbejderne for det ensformige håndteringsarbejde, men sikrer også produktet mod kontaminering ved at undgå direkte menneskekontakt med produktet.

Erik Carsten Pedersen, projektleder

Promens logo

Udfordringen

Promens ønskede at få konstrueret en håndteringsrobot til renrummet i forbindelse med automatisering af en tidligere manuel håndtering af intravenøse beholdere (IV) .


Løsningen

Løsningen blev et anlæg med en renrumsrobot. Robotten tager de færdige emner fra renrumsslusen, og den er programmeret til at øge hastigheden for at køre produkterne til bufferpladser, så produktionslinjen kører og producerer kontinuerligt 24 timer i døgnet.

Robottens tætninger udskiller hverken støv, olie eller andre partikler, som kan kontaminere produktionen.

Alle materialer, overflader og komponenter overholder kravene til valideringsdokumentation og tåler rengøring med effektive rengøringsmidler.


Specifikationer

Opgaven blev løst med følgende komponenter:

  • Renrumsrobot
  • Robotværktøj med griber
  • Robotcelle

EGATEC A/S

Hvidkærvej 3, 5250 Odense SV
(+45) 63 15 20 60
kontakt@egatec.dk
CVR: DK27348440

Membership

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Egatec’s populære nyhedsbrev om automations- og robotteknologi.