Se svejserobotten hos Fiotek
Se produktbilleder

Comau ARC4 Svejserobot med CMT svejsesystem

Til Fiotek Rustfri Stål A/S

Ny svejserobot skal automatisere en produktionslinje, der tidligere har været manuel. Her skal Comau´s ARC4 sikre øget kapacitet og ensartet og bedre svejsekvalitet.


“Efter rådgivning fra Egatec, faldt valget på deres ARC 4 CMT svejseløsning. Dette er svejseverdens Formel 1 udstyr og det fortryder jeg ikke et sekund.”

Finn Bøje Rasmussen, Direktør

Fiotek Rustfri Stål A/S

Udfordringen

Grundet vækst, havde Fiotek ønske om at udskifte en manuel svejseproces med en robot til svejsning af forskellige emner i forskellige ståltyper (sort stål, rustfri stål og aluminium).


Løsningen

ARC4 fra Comau er en 6 akset svejserobot med en gentagelsesnøjagtighed på 0,05mm. Den er designet til svejseopgaver der kræver høj hastighed og præcision.

Robotten leveres med CMT svejsesystem. CMT står for Cold Metal Transfer og er en svejsemetode hvor lysbuen kører meget stabilt og med minimalt varmeinput. I praksis foregår det ved at systemet detekterer en kortslutning mellem svejsetråd og emne, hvorefter tråden trækkes tilbage igen. Dette frigiver dråben hurtigere i forhold til almindelig MIG/MAG svejsning, hvilket betyder mindre varme til emnet og mindre svejsesprøjt. Det betyder også, at lysbuen er meget stabil, uanset afstand til emnet og hvilken stilling der svejses i.

Fordelen ved mindre ”svejsesprøjt” er, at efterbehandlingen af emnerne (slibningen) nu helt kan undgås. Den mindre varmepåvirkning bevirker at tyndt materiale ikke deformerer i svejseprocessen og at emnet kan håndteres med hænderne straks efter endt svejsning.

Kapaciteten af robotten hos Fiotek modsvarer min. 3 mands arbejde.Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk