Se video med profilvender
Se produktbilleder

Profilvender

Til Dan-Foam

Profilvenderen til Dan-Foam er designet til at håndtere skumplader til stakning på palle for viderebearbejdning med stor præcision.


»Hastigheden på den nye vender er fordoblet i forhold til den tidligere udgave.«

Vi havde et tæt samarbejde med Egatec i design- og idefasen inden anlægget blev sat i ordre. Ligeledes lavede vi en ”near full-scale” FAT test ved Egatec inden anlægget blev sat op på Dan-Foam, hvilket gjorde, at maskinen havde meget få efterfølgende indkørings issues og justeringer. Dette var begrænset til snitfladen op imod foregående proces, som ikke var med i nævnte FAT test.

Vi er meget tilfredse med anlægget. Der har ikke været ret meget vedligeholds eller driftsmæssigt med anlægget siden indkøringen. Vi vil ikke undvære anlægget, selvom vi dog har et redundant system der også kan køre. Hastigheden på den nye vender er fordoblet i forhold til den tidligere udgave.

Kewin A. Lund, Engineering Manager

Udfordringen

Dan-Foam ønskede at effektivisere den eksisterende proces med en ny maskine, der bl.a. var nemmere for operatøren at betjene samt kunne håndtere placering af skumplader på pallen mere præcist. Desuden havde kunden et ønske om, at skumprofilerne i palleteringsprocessen skulle orienteres ens på pallen.


Løsningen

Profilvenderen er konstrueret til at håndtere skumplader til stabling på paller.

Den foregående proces danner en profileret overflade på to profiler samtidigt. Disse transporteres i profilvender-maskinen med profileringen mod hinanden.

Den nederste halvdel passerer gennem maskinen og føres direkte til palletering. Den anden halvdel af profilen føres først på et vendebånd og efterfølgende gennem et vippebånd og bliver derved vendt under transporten til palletering. Grunden til dette er, at den efterfølgende proces i produktionen kræver, at alle profiler ligger med profileringen pegende opad.

Pallen, hvorpå profilerne afsættes, befinder sig i en elevator. Denne kører ned i takt med at profilerne stables. Når pallen er fyldt, kører elevatoren ned, hvorefter pallen afhentes med gaffeltruck og en ny palle stilles frem.

Maskinen håndterer profilerne i forskellige længde- og breddemål og kan eks. være på ca. 2150x2150mm og de varierer i tykkelsen i intervallet 50-150mm. Pallen varierer også i størrelser – kan være over 2 meter i længden og bredden. Profilvenderen skal sørge for at skumpladerne stables med en given præcision i længde- og bredderetning inden den fyldte palle afhentes for videreforarbejdning.


Om Dan-Foam ApS

Dan-Foam ApS, datterselskab af verdens største Bedding company Tempur Sealy International, Inc., udvikler, producerer og distribuerer madrasser, puder og andre afslapningsprodukter med Tempur® som kernemateriale. Tempur® materialet er et viskoelastisk, trykaflastende og temperaturfølsomt materiale, som tilpasser sig kroppens form. I dag leverer Dan-Foam Tempur®-produkter til mere end 90 lande.Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk