Robotter rykker helt ind i klasselokalerne hos UCL

Den nye 6-aksede uddannelsesrobot fra Egatec skal lære de studerende at programmere og ruste dem til fremtidens arbejdsmarked

Robotter og programmering er allerede på skoleskemaet hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense, tidligere Erhvervsakademiet Lillebælt, der skiftede navn efter at EAL og UCL fusionerede 1. august. Nu har akademiet igen valgt at investere i nye robotter – denne gang i to e.DO robotter fra Egatec.

De to nye robotter skal ruste studerende på de tekniske fag til fremtiden. Lektor inden for teknologi, energi og logistik Maria Windt Jul ser mange fordele ved e.DO robotter – ”Det er smart at vi bare kan tage e.Do med i klasselokalet da den er let at flytte rundt med. Dermed følger den med os i stedet for at vi skal have en fast plads til den.”

Robotten e.DO rykker ind i klasselokalet hos UCL

Mads Nychel, Egatec og Maria Windt Jul, UCL

Robotten, som alle kan bruge

Robotten e.DO er en rigtig 6 akset robotarm, som har samme funktion som en industrirobot. Den er udviklet med det formål at lære studerende om robotternes verden og programmering. – ”Med e.DO kan vi tilpasse læringen alt efter studerendes behov. Vi kan starte med simple drag and drop opgaver til mere avanceret kodning. På den måde kan vi skifte fra leg til forretning.”

”Desuden er e.DO helt ufarlig og det er umuligt at ”crashe” den. Prismæssigt er den markant billigere end andre robotter, og det gratis open source software er perfekt til uddannelsesformål”, forklarer Maria.

En anden funktion, der gør e.DO’en smart, er muligheden for offline programmering og simulering, hvor studerende kan lave programmeringsopgaver på deres computere derhjemme i form af lektier og efterfølgende kan de i klassen se robotten udføre opgaven.

De skal lære sproget

De seneste år har uddannelsesinstitutioner oplevet stigende efterspørgsel på uddannelser i takt med at branchen søger efter kvalificeret arbejdskraft. Hos Egatec oplever man også behovet for medarbejdere, der forstår sig på forskellige former for automatisering og direktør Mads Nychel ser robotter i skolerne som et vigtigt redskab så eleverne får lært ”sproget”.

– ”De unge får helt nye muligheder på jobmarkedet i fremtiden, så det er vigtigt at vi lærer dem til at omfavne teknologien og det gør vi ved at sætte robotter på skoleskemaet, så de selv får fingrene ned i teknologien”

Pigerne kaster sig ud i programmering

Egatec deltager også i den landsdækkende kampagne som skal øge interessen hos folkeskole- og gymnasiepiger for de tekniske uddannelser og karrieremuligheder inden for robotverdenen. – ”Det er vigtigt at vi som virksomhed støtter skolerne i sådanne projekter som skal forberede eleverne til en digital fremtid og give dem et indblik i erhvervslivet”, udtaler Mads.

This Post Has One Comment

  1. Susanne

    Hvor er det skønt at læse!
    Hurra og tillykke til Odense og jer!???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.