“Pay as you pack” gør automation mulig

Nyt forbrugskoncept giver nye automatiseringsmuligheder

Investering i nyt automations- og produktionsudstyr er en forudsætning for virksomhedens vækst og konkurrenceevne. Typisk kræver denne investering en god likviditet. Et nyt koncept gør det nemmere at effektivisere driften med nyt maskineri uden at have pengene på kontoen. Egatec Packaging Int. introducerer en ny forbrugsmodel, hvor man kun betaler for det man bruger – deraf navnet ”pay as you pack” idet det er antallet af producerede kasser, man betaler efter.

”Leasing har længe været en attraktiv finansieringsform herhjemme. Vi kender det fra biler, kopimaskiner og entreprenørmaskiner, så hvorfor ikke også industrimaskiner? For nogle virksomheder kan det være svært og dyrt at skaffe kapital. Afkastet skal helst være større end investeringen, og har man udsving i produktionen, hvor man eksempelvis pakker meget i højsæsonen og mindre i lavsæsonen, så er afkastet selvfølgelig mindre end hvis maskinen kørte i døgndrift. Med vores ”pay as you pack-koncept” betaler man kun for maskinen når man bruger den. Det giver den størst mulige fleksibilitet.” oplyser Mads Nychel, adm. direktør i Egatec Packaging Int. der udvikler standardmaskiner inden for pakning, palletering og intern transport til end-of-line.

Finansiel fleksibilitet

Der er ingen udbetaling og ingen investering. Egatec producerer, leverer og installerer anlægget, så betalingen træder først i kraft når maskinen er implementeret. Dermed får kunden allerede besparelsen fra dag 1.

”Forbrugsafgiften er større ved manuelle processer og når arbejdsgangene automatiseres, er der penge at spare”, udtaler Mads og tilføjer at kunden kan, efter aftalens ophør, købe udstyret til en på forhånd aftalt pris.

All inclusive koncept

Driftssikkerhed betyder meget for Egatec´s kunder. Det er dyrt at have en produktion, der står stille, så derfor skal maskiner køre når det kræves! Forbrugsmodellen bygger på et all-inclusive koncept med en komplet serviceaftale og online dataopsamling, der inkluderer vedligehold, reparationer og reservedele – alt det, der skal til for en driftssikker produktion.

”Servicepakken sikrer kvaliteten og levetid af vores maskiner samt minimerer risikoen for driftsstop. Det skaber selvfølgelig tryghed hos vores kunder”, fortsætter Mads.

Smart produktion

Smarte værktøjer, der giver overblikket over den daglige drift og skaber gennemsigtighed over processerne, fører til en mere effektiv produktion. Et webbaseret overvågningssystem opsamler og analyserer produktions- og forbrugsdata, så virksomheden får et komplet visuelt billede over sin egen produktion.

”Med værktøjet kan vi løbende overvåge produktionen – alt fra antallet af producerede kasser til fejlfinding på maskinen og dermed få et godt indblik i forretningen. Man kan hele tiden tilgå sine data og sikre at ens processer kører optimalt.”

Analyseværktøjet samler alle data i skyen og er derfor tilgængelige hvor som helst og når som helst. Via en webapp som tilgås via en browser fra eks. mobil eller pc, kan man følge sin produktion i realtid.

Hos Egatec mærker man også stigende efterspørgsel efter automationsløsninger. ”Virksomhederne har indset, at hvis man vil være konkurrencedygtig og dermed også kunne bevare produktionen i Danmark, skal man investere i automatiseringsudstyr. Og med dette nye koncept gør vi det fordelagtigt netop at gøre dette.” afslutter Mads Nychel.

 

 

 Læs mere om “Pay as you pack” 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.