Ullerslev MejeriPakning af osteblokke automatiseres

Automatiseret ostepakkeri – Pakkeprocessen hos osteproducenten, Ullerslev Mejeri, automatiseres med ny pakkelinje der håndterer forskellige former af oste og kassestørrelser.

Udfordringen

Den primære proces i pakkeriet, hvor ostene bliver forseglet er allerede automatiseret. Disse transporteres videre til en arbejdsstation, hvor osteblokkene manuelt pakkes i kasser. Denne sekundære proces ønsker mejeriet at automatisere med en pakkerobot og dermed eliminere det ensidige, gentaget arbejde.

Vil du vide mere?

Kontakt Jakob Lyskjær

T: +45 20 18 41 92  M: jal@egatec.dk

Løsningen

Den nye pakkelinje består af pakkerobotten, EGApacker, der håndterer forskellige typer af oste – både runde, aflange og måneformede, høje eller lave. Disse pakkes ned i kasser, hvor mønster varierer alt fra 1 til 6 osteblokke i en kasse. Til dette formål har Egatec udviklet forskellige gribere, der nemt kan udskiftes alt efter hvilke oste og antallet, der skal ned i kasser. Der bruges sugekopper til de rektangulære oste og gribeværktøj til de runde oste.

Ostene transporteres ind i EGApacker på et indløbsbånd og skubbes over på en produktplade, hvor det ønskede lag dannes. Imens køres den rejste kasse frem fra bufferpositionen. Griberværktøjet tager fat i ostene og sænker ned i kassen.

Papmagasinet, som er integreret inde i pakkemaskinen, rejser forskellige størrelser af kasser og lukker bunden med tape. Magasinets bånd kan forskydes i bredden og højden, så operatøren nemt kan justere til ønskede kassestørrelse.

Pakkelinjen er også forsynet med en toplukker, EGAsealer, hvor kasserne lukkes med tape inden palletering.

Hele linjen fra rejsning af kasser, skift af griber til toplukning tager under 5 minutter at omstille. Til Ullerslev Mejeri har Egatec tilpasset standardudgaven af EGApacker, som er blevet spejlvendt, så den passer til indretningen i produktionen.

Om Ullerslev Mejeri I/S

Ullerslev Mejeri er specialister i pakning af oste med et bredt sortiment i alle ostemærker som Kong Hans, Stærke Ullerslev og Snehvide. Produktionen startede tilbage i 1939 med Danablu og Danbo. I dag eksporteres 95% af Danabluen.

Automatiserede pakkeløsninger

EGApacker Pakkemaskine

Mere om EGApackerEGApacker pakkemaskine

Toplukker

Læs om EGAsealerEGAsealer

Står du med en produktionsudfordring?

Så lad os tage en snak! Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en løsning, der kan automatisere og effektivisere din produktion.

 (+45) 63 15 20 60

Måske disse cases også kunne have din interesse?

Bægerdispenser med buffer

Læs casen

Doseringsmaskine

Læs casen

Vaskeanlæg

Læs casen

Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk