Se produktbilleder

Doseringsmaskine

Til Arla Foods Birkum Ost

Arla Foods Birkum Ost fik leveret et doseringsanlæg, der optimerede doseringsforhold og fordeling af ingredienserne i Buko smelteost. Løsningen består af et fordeler- og vejecellesystem, der sørger for nøjagtig dosering og en homogen omrøring samt fordeling af ingredienser i ostemassen. Det sikrer en god produktkvalitet.


»En løsning, som sikrer den gode kvalitet af vores produkter«

Vi vidste fra starten, hvad vi gerne ville have, og via idesparring tegnede Egatec doseringsmaskinen, som sikrer den nøjagtige dosering i smelteosten. En løsning, som sikrer den gode kvalitet af vores produkter.

Jan Christensen, vedligeholdelseschef

kunde_Arla

Udfordringen

Arla Foods Birkum Ost, der producerer Buko smelteost og Lillebror Ostehaps, havde behov for at optimere doseringsforhold og fordeling af ingredienserne i smelteosten.


Løsningen

Løsningen blev et skræddersyet doseringsanlæg, som overholder alle fødevarerkrav og præsterer præcise afvejninger af ingredienserne.  En efterfølgende homogen omrøring sikrer en jævn fordeling af hele rejer, champignon eller skinke i ostemassen, inden den efterfølgende emballeringsproces.

Anlægget blev leveret i syrefast stål og designet til, at alle dele kan demonteres uden brug af værktøj for grundig og hurtig rengøring.


Specifikationer

Opgaven blev løst med følgende komponenter:

  • Vejeceller
  • Vibrationstransport
  • Doseringsanlæg
  • Omrøring og pumpning af smelteost
  • Temperaturregulering og styring af procesparametre
  • Komplet styring og brugerinterface


Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk