Fremtidens arbejdsplads

Det endeløse samspil mellem robot og menneske

“The many futures of work: automation winners, losers and robots”  Sådan lyder overskriften når Pieter Vanhuysse, professor ved Institut for Statskundskab og medlem af DaWS, på mandag byder velkommen til forelæsning om netop fremtidens arbejdsplads og de teknologiske forandringer.
Egatec´s adm. direktør Mads Nychel har fornøjelsen at deltage og giver i sit oplæg et nutidigt teknologisk perspektiv.

SDU Odense

Forelæsningen afholdes på SDU Campus Odense i auditorium U20 på mandag den 23. oktober

Hundredvis har tilmeldt sig forelæsningen, der mere konkret handler om, hvor modtagelig en arbejdsfunktion er for automatisering? Hvilke færdigheder skal fremtidens medarbejder tilegne sig for at sikre sin karriere? Hvilke færdigheder vil der kræves i de næste 20-50 år og hvad skal vi gøre for at forbedre nutiden og det fremtidige scenario?

“At forudsige fremtiden er et svært job som vi lærer fra eksemplet fra P. Tedlock og D. Gardner i “Superforecasting”, udtaler Pieter Vanhuysse i sin analyse af, hvordan man indarbejder fremtidens visioner i de politiske beslutninger i dag.

Mads Nychel tilføjer: “IT og robotik skal være på samme niveau i vores skolesystem, og vi bør lære om robotter og programmering allerede på et tidligt stadie i folkeskolen!”

Forelæsningen fuldendes med en præsentation af Comau`s e.DO teknologi med henblik på uddannelsesmiljø og en diskussion om, hvordan denne “easy to use” teknologi kan have en positiv effekt på fremtidens arbejde.

Fakta:
Danish Centre for Welfare Studies (DaWS) omfatter politiske forskere, økonomer, historikere, litteraturforskere og sociologer. På SDU Odense samarbejder DaWS med Institut for Statskundskab tværfagligt om at få kandidaterne i Comparative Public Policy and Welfare Studies til at fokusere på normerne i de moderne velfærdsstater, deres indflydelse på samfund og de udfordringer, de står over for i en aldrende, globaliserende, migrerende og robotiserende verden.

Egatec A/S er system integrator og leverandør af automationsanlæg til den danske og udenlandske produktionsindustri, samt til gartneribranchen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.