Egatec inspirerer piger til fremtid med automation og robotter

Girls’ Day in Science er en landsdækkende kampagne som skal øge interessen hos folkeskole- og gymnasiepiger for de tekniske uddannelser og karrieremuligheder inden for robotverdenen.

Girls'Day in Science

Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med Tektanken holder Girls’Day in Science den 12. september 2018

Egatec deltager blandt de 39 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner over hele landet med i kampagnen: -”Det er vigtigt at vi som virksomhed støtter skolerne i sådanne projekter som skal forberede eleverne til en digital fremtid og give dem et indblik i erhvervslivet”, udtaler direktør Mads Nychel. Her skal eleverne opleve robotløsninger, høre fra en kvindelig produktionsteknolog og selv kaste sig ud i at programmere en robotarm – en 6 akset uddannelsesrobot e.DO.

Girls’ Day in Science er arrangeret i et samarbejde med Tektanken og Naturvidenskabernes Hus, der ønsker at inspirere flere unge til at tage en IT-faglig, teknologisk eller naturvidenskabelig retning i deres uddannelses- og karrierevalg.

Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus:”Hvis vi skal inspirere flere piger til at vælge en fremtid med IT, teknologi og naturvidenskab, så er det vigtigt, at de møder kvindelige rollemodeller, som kan fortælle om deres valg af uddannelse og job. Vi er glade for, at så mange bakker op om Girls’ Day in Science og åbner dørene for pigerne”.

Onsdag den 12. september bliver mellem 1500 og 1800 piger fra grundskoler og gymnasier inviteret indenfor for at arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver.

Se programmet for dagen hos Egatec

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.