EGATEC bruger 3D Print til prototyper

EGATECs medarbejderstab har mange kompetencer og stor erfaring inden for forskellige ingeniørmæssige opgaver. Dette betyder at vi hjælper andre virksomheder med at konstruere og tegnearbejde i 3D-CAD programmerne SolidWorks eller Inventor. Vi har vores egne 3D printere, som vi benytter som en naturlig del af alle vores udviklingsopgaver. Det betyder at vi rigtig hurtigt kan gå fra et idéstadie, og til en fysisk model i løbet af en enkelt arbejdsdag. Dette giver nogle unikke muligheder for at opdage optimeringsmuligheder hurtigt i processen, og få testet konstruktionen før den endelige version konstrueres.

Konstruktion2 smallVi konstruerer i Inventor og SolidWorks, og kan håndtere langt de fleste filformater. Vi realiserer altså de ønskede komponenter og emner i en 3D virtuel og 3D print prototype for kunden før den endelige konstruktion laves. Dette giver kunden mulighed for at få det bedst mulige idé om emnet før konstruering.

Dette setup har vi igennem mange år haft stor succes med. Kombinationen af 3D print og 3D modeller mindsker designfejl til et minimum samt optimerer ressourcerne for både kunder og os.

Vi kan ud over 3D konstruktioner og tegnearbejde også hjælpe med udarbejdelse af 2D layouts med AutoCad tegninger.

3D printer teknologien

3D-print er enhver fremstilling af et tredimensionelt objekt fra en 3D-model, hvor tykkelsen af hvert lag bestemmes på forhånd. Tykkelsen er blandt andet med til at bestemme kvaliteten, præcisionen og printehastigheden. Teknologien har vundet stor indpas i industrielle sammenhænge de sidste år, hvor også EGATEC så potentialet i denne teknologi. Selve teknikken har rødder tilbage i 1980’erne, hvor de dog var ekstremt dyre og meget krævende, hvilket begrænsede fordelene ved brug af teknologien en hel del. De seneste år har en række patenter løbet ud og lignende hvilket har gjort udviklingen for alvor har fået lov til at blomstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.