Diplomingeniør i Robotteknologi

Nicklas Petersen læser Diplomingeniør i Robotteknologi, og har siden foråret 2020 arbejdet som praktikant hos EGATEC, hvorefter han har skrevet afgangsprojekt om- og udviklet brugerinterfacet til den nye tomat plukke robot.

Nicklas har bestemt vist sit værd, hvorfor han selvfølgelig er blevet tilbudt at blive efter endt uddannelse, og heldigvis for EGATEC har han sagt ja tak.

Vi ser frem til at forsætte det gode samarbejde med Nicklas og ønsker ham held og lykke med sin kommende eksamen.

 

Niklas fortæller om praktikken:
”Det har været en spændende oplevelse, at have mulighed for, at lave afgangsprojekt i samarbejde med Egatec. Jeg har fået meget opbakning til mit projekt, og jeg føler, at mit produkt vil være til gavn. Det har været rart, at arbejde med en virksomhed, hvor det har været mulighed for, at “udnytte” deres ressourcer. For at mit produkt kunne blive en realitet, var jeg nødt til, at benytte en PLC, der kan skabe forbindelse til en database. Denne PLC skaffede Egatec. Ud over at skaffe PLC’en, fik jeg mulighed for, at arbejde sammen med virksomheden, der leverede PLC’en, for at få udarbejdet kommunikation på PLC’en. Det lærte jeg en del af.
Jeg glæder mig til at fortsætte hos Egatec, hvor jeg kan fortsætte med at arbejde i en kompetent virksomhed, hvor jeg kan blive ved med at udvikle mig.” 


Brugerinterface til EGAmatic

Niklas fortæller mere om projektet:
Som afgangsprojekt har jeg lavet en hjemmeside med login-system, der virker som et brugerinterface, til styring af robot-systemet. I mit projekt har jeg lavet en server som indeholder en database og en hjemmeside, som jeg har lavet fra bunden. For at hjemmesiden kan styre robot-systemet, har jeg lavet kommunikation mellem hjemmeside og PLC.  Kode i robot-systemet har jeg ændret, således at systemet kan styres ved hjælp af input fra brugerfladen. Udover dette, har jeg sørget for, at driftsdata fra robot-systemet gemmes i databasen. Meningen med brugerfladen er, at den på sigt skal være den eneste styreform til robot-systemet, og derfor har jeg lavet alarmhåndtering til robot-systemet. På Brugerfladen gemmes og vises al driftsdata, recepter og alarmer.