Se video med poleringsmaskinen
Se produktbilleder

Poleringsmaskine

Til Dinex

Poleringsmaskinen til Dinex reducerede EGA (ensidigt gentaget arbejde) og forbedrede arbejdsmiljøet ved at skåne medarbejderne for slibestøv og støj. Poleringsmaskinen sikrer desuden en ensartet overflade og øger kapacitet i forhold til manuel håndtering af emnet.


»Udviklingen af maskinen har været et godt samarbejde mellem os og Egatec«

Poleringsmaskinen fra Egatec har reduceret vores manuelle arbejde væsentligt og har givet os et ensartet produkt. Udviklingen af maskinen har været et godt samarbejde mellem os og Egatec. Egatec konstruerede maskinen ud fra deres know-how og erfaring om mekaniske designs og løsninger. Det er de kommet rigtig godt fra.

Palle Klüver, group technical supervisor

kunde-dinex

Udfordringen

Dinex havde fremstillet et nyt partikelfilter, og derfor var der behov for en semiautomatisk poleringsmaskine i produktionen. Poleringsmaskinen skulle reducere EGA (ensidigt gentaget arbejde), forbedre det fysiske arbejdsmiljø og ensarte produktet.


Løsningen

Løsningen blev en poleringsmaskine, der sikrer en ensartet overflade ved den automatiske slibe- og poleringsproces og en øget kapacitet i forhold til en manuel håndtering af emnet. Derudover sikrer den lukkede kabine et arbejdsmiljø uden støv og unødig støj.

Poleringsmaskinen tilgodeser behovet for den manuelle inspektion, inden partikelfilteret indsættes i maskinen. Maskinen kan slibe med fire forskellige kornstørrelser og polere efter med vådpolering og dosering af poleringsmiddel. Selve emnet holdes fast med et justerbart tryk og maskinen er designet til at håndtere forskellige dimensioner i både diameter (ø30 mm – ø600 mm) og højde (50 mm – 650 mm).


Specifikationer

Opgaven blev løst med følgende komponenter:

  • Værktøj med fire forskellige kornstørrelser
  • Robotværktøj med griber
  • Justerbart tryk på emnerne
  • Produktdimensioner: Diameter: ø30 mm – ø600 mm
  • Højde: 50 mm – 650 mm
  • Vægt: Max. 75 kg.
  • Maskindata: Slibemotorer: 2,2 kW med 2850 o/m Poleringsmotor: 2,2 kW med 2850 o/m


Vi du høre mere om, hvordan du kan automatisere din produktion

Så skriv til kontakt@egatec.dk