Automationsdag et hit

For 3. år i træk gentager Egatec arrangementet Automationsdag og samler endnu en gang over 600 branchefolk da dørene blev åbnet fredag den 8. juni. Igen i år blev der stillet skarpt fokus på automation, robotter og netværk.

Udover at kunne møde og opleve det sidst nye fra 40 udstillere fra automations- og robotbranchen, kunne gæsterne også opleve de seneste nyheder fra den italienske robotproducent Comau. Dagens store attraktion var bl.a. den kæmpe kollaborative robot AURA, som kan løfte 170kg og har en højde på over 2 meter. Ved hjælp af en ny teknologi, stopper robotten inden den kommer i berøring med et menneske. AURA er ikke blot en robot, men et system, der gør at andre robotter også kan gøres kollaborative.

Se indslaget på TV2 Fyn

Dagen blev officielt åbnet af Odense´s borgmester Peter Rahbæk Juel med en tale omkring den hastige udvikling i robotklyngen som i dag beskæftiger 3500 medarbejdere og hvor meget automation betyder for bl.a. arbejdsmiljøet. Derfor bakker han også op om dagen, der har til formål at samle aktørerne ét sted hvor teknologien er i fokus.

Begejstringen kan også mærkes fra Egatec “Vi er super glade over at kunne tiltrække 600 til sådan et uformelt automationsdag. Det viser blot interessen inden for automation og robotteknologien“, udtaler Mads Nychel.

Se billedgalleri fra dagen

Mads med AURA fra Comau - Egatec

Mads Nychel med den kollaborative robot AURA fra Comau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.